Worstenbroodjes

Lunch
Nederlands
15 porties
120 min.
988x bekeken

Ingrediënten

330 gram tarwebloem
135 gram melk
20 gram verse gist
85 gram boter
17 gram basterdsuiker
2 middelgrote eieren (ei) losgeklopt
500 gram half-om-halfgehakt
75 gram paneermeel
75 ml water
Worcestershiresaus
zout
peper
nootmuskaat
Deegroller
Bakpapier

Bereidingswijze

1 Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een soepel deeg: 330 gram tarwebloem, melk, gist, boter, (basterd)suiker, 5 gram zout en 17 gram van het losgeklopt ei
2 Verdeel het deeg in 15 porties en maak daar bolletjes van

3 Dek de deegbolletjes af met plastic folie en laat 20 minuten rijzen
4 Ondertussen maak je het gehaktmengsel voor de worsten. Meng het gehakt in een kom samen met het paneermeel, 75 ml water, 10 gram worcestershiresaus, 50 gram van het losgeklopte ei, 7 gram zout, 1 gram nootmuskaat en wat peper
5 Kneed het gehaktmengsel tot één geheel en verdeel ook weer in 15 porties
6 Rol dunne worstjes van zo'n 10 cm lengte

7 Strooi wat bloem op je werkblad
8 Druk de bolletjes deeg plat. Rol ze met een deegroller uit tot een ovaal van ongeveer 12-13 cm breed. Rol het deeg goed uit
9 Leg het worstje in het midden en vouw het eerst bij de uiteinden van de worstjes naar binnen
10 Rol nu het deeg er zo strak mogelijk omheen en herhaal dit voor alle worstenbroodjes
11 Dek af met folie en laat het zo'n 60 minuten verder rijzen in een (bij voorkeur) warme en vochtige ruimte
12 Verwarm de oven voor op 240 graden
13 Bestrijk de worstenbroodjes met losgeklopt ei, leg ze op een bakplaat met bakpapier
14 Bak de worstenbroodjes 10 minuten in de oven
15 Serveer met chilisaus (mijn favoriet), wat curry of mosterd