Lunch
Nederlands
15 porties
120 min.
988x bekeken
Ingrediënten
330 gram tarwebloem |
135 gram melk |
20 gram verse gist |
85 gram boter |
17 gram basterdsuiker |
2 middelgrote eieren (ei) losgeklopt |
500 gram half-om-halfgehakt |
75 gram paneermeel |
75 ml water |
Worcestershiresaus |
zout |
peper |
nootmuskaat |
Deegroller |
Bakpapier |
Bereidingswijze
1 | Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een soepel deeg: 330 gram tarwebloem, melk, gist, boter, (basterd)suiker, 5 gram zout en 17 gram van het losgeklopt ei |
2 | Verdeel het deeg in 15 porties en maak daar bolletjes van |
3 | Dek de deegbolletjes af met plastic folie en laat 20 minuten rijzen |
4 | Ondertussen maak je het gehaktmengsel voor de worsten. Meng het gehakt in een kom samen met het paneermeel, 75 ml water, 10 gram worcestershiresaus, 50 gram van het losgeklopte ei, 7 gram zout, 1 gram nootmuskaat en wat peper |
5 | Kneed het gehaktmengsel tot één geheel en verdeel ook weer in 15 porties |
6 | Rol dunne worstjes van zo'n 10 cm lengte |
7 | Strooi wat bloem op je werkblad |
8 | Druk de bolletjes deeg plat. Rol ze met een deegroller uit tot een ovaal van ongeveer 12-13 cm breed. Rol het deeg goed uit |
9 | Leg het worstje in het midden en vouw het eerst bij de uiteinden van de worstjes naar binnen |
10 | Rol nu het deeg er zo strak mogelijk omheen en herhaal dit voor alle worstenbroodjes |
11 | Dek af met folie en laat het zo'n 60 minuten verder rijzen in een (bij voorkeur) warme en vochtige ruimte |
12 | Verwarm de oven voor op 240 graden |
13 | Bestrijk de worstenbroodjes met losgeklopt ei, leg ze op een bakplaat met bakpapier |
14 | Bak de worstenbroodjes 10 minuten in de oven |
15 | Serveer met chilisaus (mijn favoriet), wat curry of mosterd |