Lunch					
				
									
												Nederlands					
				
								
									
												15 porties					
								
									
												120 min.					
						
			
				
				
				
									
												1.098x bekeken
					
							
						
			Ingrediënten
| 330 gram tarwebloem | 
| 135 gram melk | 
| 20 gram verse gist | 
| 85 gram boter | 
| 17 gram basterdsuiker | 
| 2 middelgrote eieren (ei) losgeklopt | 
| 500 gram half-om-halfgehakt | 
| 75 gram paneermeel | 
| 75 ml water | 
| Worcestershiresaus | 
| zout | 
| peper | 
| nootmuskaat | 
| Deegroller | 
| Bakpapier | 
Bereidingswijze
| 1 | Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een soepel deeg: 330 gram tarwebloem, melk, gist, boter, (basterd)suiker, 5 gram zout en 17 gram van het losgeklopt ei | 
| 2 | Verdeel het deeg in 15 porties en maak daar bolletjes van | 
| 3 | Dek de deegbolletjes af met plastic folie en laat 20 minuten rijzen | 
| 4 | Ondertussen maak je het gehaktmengsel voor de worsten. Meng het gehakt in een kom samen met het paneermeel, 75 ml water, 10 gram worcestershiresaus, 50 gram van het losgeklopte ei, 7 gram zout, 1 gram nootmuskaat en wat peper | 
| 5 | Kneed het gehaktmengsel tot één geheel en verdeel ook weer in 15 porties | 
| 6 | Rol dunne worstjes van zo'n 10 cm lengte | 
| 7 | Strooi wat bloem op je werkblad | 
| 8 | Druk de bolletjes deeg plat. Rol ze met een deegroller uit tot een ovaal van ongeveer 12-13 cm breed. Rol het deeg goed uit | 
| 9 | Leg het worstje in het midden en vouw het eerst bij de uiteinden van de worstjes naar binnen | 
| 10 | Rol nu het deeg er zo strak mogelijk omheen en herhaal dit voor alle worstenbroodjes | 
| 11 | Dek af met folie en laat het zo'n 60 minuten verder rijzen in een (bij voorkeur) warme en vochtige ruimte | 
| 12 | Verwarm de oven voor op 240 graden | 
| 13 | Bestrijk de worstenbroodjes met losgeklopt ei, leg ze op een bakplaat met bakpapier | 
| 14 | Bak de worstenbroodjes 10 minuten in de oven | 
| 15 | Serveer met chilisaus (mijn favoriet), wat curry of mosterd |