Voorgerecht					
				
									
												Frans					
				
								
									
												4 porties					
								
						
			
				
				
				
									
												955x bekeken
					
							
						
			Ingrediƫnten
| 1 eetlepel olie | 
| 600 gr uien (ui) geschild (of meer) | 
| 2 tl tijm | 
| 2 el bloem | 
| 2 tenen knoflook, fijngehakt | 
| 1 l runderbouillon | 
| Scheut rode wijn | 
| peper en zout | 
Bereidingswijze
| 1 | Snij de uien in halve schijven | 
| 2 | Verhit olie in de pan | 
| 3 | Bak de uien op laag vuur 40 minuten | 
| 4 | Voeg de knoflook en tijm toe, even aanbakken | 
| 5 | Voeg bloem toe en bak 5 minuten | 
| 6 | Voeg de runderbouillon toe en breng opnieuw aan de kook, laat 10 min. Trekken | 
| 7 | Snij ondertussen de stokbroodjes, beleg met kaas. Bak in een voorverwarmde oven (220 graden) zo'n 9 minuten. Of als het kant-en-klaar stokbrood is, 5 min. Onder de grill | 
| 8 | Rode wijn bij de soep | 
| 9 | Breng op smaak met peper |