Uiensoep

Voorgerecht
Frans
4 porties
887x bekeken

Ingrediƫnten

1 eetlepel olie
600 gr uien (ui) geschild (of meer)
2 tl tijm
2 el bloem
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 l runderbouillon
Scheut rode wijn
peper en zout

Bereidingswijze

1 Snij de uien in halve schijven
2 Verhit olie in de pan
3 Bak de uien op laag vuur 40 minuten
4 Voeg de knoflook en tijm toe, even aanbakken
5 Voeg bloem toe en bak 5 minuten
6 Voeg de runderbouillon toe en breng opnieuw aan de kook, laat 10 min. Trekken
7 Snij ondertussen de stokbroodjes, beleg met kaas. Bak in een voorverwarmde oven (220 graden) zo'n 9 minuten. Of als het kant-en-klaar stokbrood is, 5 min. Onder de grill
8 Rode wijn bij de soep
9 Breng op smaak met peper