Voorgerecht
Frans
4 porties
887x bekeken
Ingrediƫnten
1 eetlepel olie |
600 gr uien (ui) geschild (of meer) |
2 tl tijm |
2 el bloem |
2 tenen knoflook, fijngehakt |
1 l runderbouillon |
Scheut rode wijn |
peper en zout |
Bereidingswijze
1 | Snij de uien in halve schijven |
2 | Verhit olie in de pan |
3 | Bak de uien op laag vuur 40 minuten |
4 | Voeg de knoflook en tijm toe, even aanbakken |
5 | Voeg bloem toe en bak 5 minuten |
6 | Voeg de runderbouillon toe en breng opnieuw aan de kook, laat 10 min. Trekken |
7 | Snij ondertussen de stokbroodjes, beleg met kaas. Bak in een voorverwarmde oven (220 graden) zo'n 9 minuten. Of als het kant-en-klaar stokbrood is, 5 min. Onder de grill |
8 | Rode wijn bij de soep |
9 | Breng op smaak met peper |