Voorgerecht
Frans
4 porties
981x bekeken
Ingrediƫnten
| 1 eetlepel olie |
| 600 gr uien (ui) geschild (of meer) |
| 2 tl tijm |
| 2 el bloem |
| 2 tenen knoflook, fijngehakt |
| 1 l runderbouillon |
| Scheut rode wijn |
| peper en zout |
Bereidingswijze
| 1 | Snij de uien in halve schijven |
| 2 | Verhit olie in de pan |
| 3 | Bak de uien op laag vuur 40 minuten |
| 4 | Voeg de knoflook en tijm toe, even aanbakken |
| 5 | Voeg bloem toe en bak 5 minuten |
| 6 | Voeg de runderbouillon toe en breng opnieuw aan de kook, laat 10 min. Trekken |
| 7 | Snij ondertussen de stokbroodjes, beleg met kaas. Bak in een voorverwarmde oven (220 graden) zo'n 9 minuten. Of als het kant-en-klaar stokbrood is, 5 min. Onder de grill |
| 8 | Rode wijn bij de soep |
| 9 | Breng op smaak met peper |