Voorgerecht					
				
									
												Nederlands					
				
								
									
												6 porties					
								
									
												30 min.					
						
			
				
				
				
									
												1.003x bekeken
					
							
						
			Ingrediƫnten
| 1 ui | 
| 2 tenen knoflook | 
| 1000 gr rijpe tomaten (bijv. Romatomaten) | 
| 1000 ml water | 
| 2 groentebouillonblokjes | 
| 1 pakje kookroom (room) (20%) | 
| 1 blikje tomatenpuree | 
| olijfolie | 
Bereidingswijze
| 1 | Snipper de ui en snij de knoflook fijn | 
| 2 | Snij de tomaten in parten | 
| 3 | Fruit de ui en knoflook een paar minuten aan in de olijfolie | 
| 4 | Bak de tomatenparten 5 minuten mee | 
| 5 | Voeg het water, de bouillonblokjes en tomatenpuree toe | 
| 6 | Roer goed door | 
| 7 | Breng aan de kook en laat een paar minuten doorkoken | 
| 8 | Pureer de soep | 
| 9 | Serveer met een scheutje kookroom |