Spaghetti Bolognese

Hoofdgerecht
Italiaans
4 porties
70 min.
1.012x bekeken

Ingrediƫnten

1 ui
500 gram rundergehakt (gehakt)
2 teentjes knoflook
1 grote wortel
1 stengel bleekselderij
1 paprika (geel of oranje ziet er leuk uit)
2 eetlepels olijfolie
300 ml runderbouillon
3 eetlepels tomatenketchup
100 ml rode wijn
2 theelepels maizena
1 pak spaghetti

Bereidingswijze

1 Snipper de knoflook
2 Snij de ui, paprika, wortel en bleekselderij in kleine stukjes

3 Verhit de olie in een pan en bak hierin het gehakt rul (ca. 5 minuten)
4 Voeg de knoflook, ui, paprika, wortel en bleekselderij toe en bak mee (ca. 3 minuten)
5 Voeg de wijn, tomatenketchup en runderbouillon toe en breng al roerende aan de kook
6 Voeg de maizena toe om de saus wat meer dikte te geven
7 Laat de saus 30-45 minuten pruttelen op laag vuur, met deksel op de pan

8 Kook ondertussen de spaghetti en serveer samen