Hoofdgerecht
Italiaans
4 porties
70 min.
1.012x bekeken
Ingrediƫnten
1 ui |
500 gram rundergehakt (gehakt) |
2 teentjes knoflook |
1 grote wortel |
1 stengel bleekselderij |
1 paprika (geel of oranje ziet er leuk uit) |
2 eetlepels olijfolie |
300 ml runderbouillon |
3 eetlepels tomatenketchup |
100 ml rode wijn |
2 theelepels maizena |
1 pak spaghetti |
Bereidingswijze
1 | Snipper de knoflook |
2 | Snij de ui, paprika, wortel en bleekselderij in kleine stukjes |
3 | Verhit de olie in een pan en bak hierin het gehakt rul (ca. 5 minuten) |
4 | Voeg de knoflook, ui, paprika, wortel en bleekselderij toe en bak mee (ca. 3 minuten) |
5 | Voeg de wijn, tomatenketchup en runderbouillon toe en breng al roerende aan de kook |
6 | Voeg de maizena toe om de saus wat meer dikte te geven |
7 | Laat de saus 30-45 minuten pruttelen op laag vuur, met deksel op de pan |
8 | Kook ondertussen de spaghetti en serveer samen |