Hoofdgerecht					
				
									
												Italiaans					
				
								
									
												3 porties					
								
									
												45 min.					
						
			
				
				
				
									
												1.380x bekeken
					
							
						
			Ingrediƫnten
| 1 ui | 
| 3 tenen knoflook | 
| 3 eetlepels olijfolie | 
| 300 gram risottorijst (rijst) | 
| 800 ml groentebouillon | 
| 150 ml witte wijn | 
| 1 bakje kastanjechampignons (champignons) | 
| 400 gram spinazie of 1 courgette | 
| 100-150 gram parmezaanse kaas | 
Bereidingswijze
| 1 | Snipper de ui en knoflook. Snij de champignons in plakjes | 
| 2 | Bak de ui en knoflook 1 minuut aan | 
| 3 | Doe de risottorijst erbij en bak 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn | 
| 4 | Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen | 
| 5 | Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in ongeveer 25 minuten zachtjes gaar | 
| 6 | Voeg na 10 minuten de wijn toe | 
| 7 | Snij de kip in stukjes | 
| 8 | Bak de kip en champignons in een andere pan in 4 minuten bruin | 
| 9 | Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken | 
| 10 | Schep de champignons en spinazie met de helft van de kaas door de risotto | 
| 11 | Voeg peper toe | 
| 12 | Serveer met de rest van de kaas |