Hoofdgerecht
Italiaans
3 porties
45 min.
1.274x bekeken
Ingrediƫnten
1 ui |
3 tenen knoflook |
3 eetlepels olijfolie |
300 gram risottorijst (rijst) |
800 ml groentebouillon |
150 ml witte wijn |
1 bakje kastanjechampignons (champignons) |
400 gram spinazie of 1 courgette |
100-150 gram parmezaanse kaas |
Bereidingswijze
1 | Snipper de ui en knoflook. Snij de champignons in plakjes |
2 | Bak de ui en knoflook 1 minuut aan |
3 | Doe de risottorijst erbij en bak 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn |
4 | Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen |
5 | Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in ongeveer 25 minuten zachtjes gaar |
6 | Voeg na 10 minuten de wijn toe |
7 | Snij de kip in stukjes |
8 | Bak de kip en champignons in een andere pan in 4 minuten bruin |
9 | Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken |
10 | Schep de champignons en spinazie met de helft van de kaas door de risotto |
11 | Voeg peper toe |
12 | Serveer met de rest van de kaas |