Risotto

Hoofdgerecht
Italiaans
3 porties
45 min.
1.274x bekeken

Ingrediƫnten

1 ui
3 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
300 gram risottorijst (rijst)
800 ml groentebouillon
150 ml witte wijn
1 bakje kastanjechampignons (champignons)
400 gram spinazie of 1 courgette
100-150 gram parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1 Snipper de ui en knoflook. Snij de champignons in plakjes

2 Bak de ui en knoflook 1 minuut aan

3 Doe de risottorijst erbij en bak 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn

4 Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen

5 Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in ongeveer 25 minuten zachtjes gaar
6 Voeg na 10 minuten de wijn toe

7 Snij de kip in stukjes

8 Bak de kip en champignons in een andere pan in 4 minuten bruin

9 Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken

10 Schep de champignons en spinazie met de helft van de kaas door de risotto

11 Voeg peper toe
12 Serveer met de rest van de kaas