Nagerecht
Nederlands
4 porties
773x bekeken
Ingrediƫnten
1 l halfvolle of volle melk (melk) |
200 gr dessertrijst (rijst) |
1 zakje vanillesuiker (suiker) |
5 el witte basterdsuiker (basterdsuiker) |
250 ml kant-en-klare slagroom (room) |
Bruine basterdsuiker |
Bereidingswijze
1 | Breng de melk aan de kook |
2 | Roer de dessertrijst met een garde door de melk en breng opnieuw aan de kook |
3 | 12 min. Zachtjes doorkoken op laag vuur, zonder deksel. Blijf roeren, want het bakt snel aan |
4 | Klop het eigeel los en roer dat er doorheen, samen met de vanillesuiker |
5 | Voeg de slagroom toe |
6 | Breng op smaak met de witte basterdsuiker |
7 | Serveren |
8 | Strooi wat bruine basterdsuiker over de rijstepap en warm even op in de magnetron |