Nagerecht					
				
									
												Nederlands					
				
								
									
												4 porties					
								
						
			
				
				
				
									
												856x bekeken
					
							
						
			Ingrediƫnten
| 1 l halfvolle of volle melk (melk) | 
| 200 gr dessertrijst (rijst) | 
| 1 zakje vanillesuiker (suiker) | 
| 5 el witte basterdsuiker (basterdsuiker) | 
| 250 ml kant-en-klare slagroom (room) | 
| Bruine basterdsuiker | 
Bereidingswijze
| 1 | Breng de melk aan de kook | 
| 2 | Roer de dessertrijst met een garde door de melk en breng opnieuw aan de kook | 
| 3 | 12 min. Zachtjes doorkoken op laag vuur, zonder deksel. Blijf roeren, want het bakt snel aan | 
| 4 | Klop het eigeel los en roer dat er doorheen, samen met de vanillesuiker | 
| 5 | Voeg de slagroom toe | 
| 6 | Breng op smaak met de witte basterdsuiker | 
| 7 | Serveren | 
| 8 | Strooi wat bruine basterdsuiker over de rijstepap en warm even op in de magnetron |