Hoofdgerecht
Italiaans
2 porties
818x bekeken
Ingrediƫnten
0,25 l lauw warm water |
30 gr verse gist of 1 zakje gedroogde gist |
3 el olijfolie |
375 gr bloem |
2 tl zout |
peper |
1/2 l tomatensaus |
Zakje mozzarella |
4 el geraspte parmezaanse kaas |
Bereidingswijze
1 | N.b. Voor de volgende 5 stappen kan een broodmachine gebruikt worden |
2 | Giet het water in een ruime kom |
3 | Roer de gist door het water tot een egaal mengsel |
4 | Voeg de olijfolie toe |
5 | Schud bloem, peper en zout door een zeef op het gistmengsel |
6 | Giet de inhoud van de kom op een met bloem bestoven aanrecht en kneed de massa tot een glad deeg |
7 | Laat het deeg ca. 2 uur tot dubbele omvang rijzen |
8 | Kneed het deeg op een met bloem bestoven aanrecht door en verdeel het in 2 gelijke porties |
9 | Rol elke portie uit tot een cirkel van 30 cm. Leg de deegcirkels in de ingevette pizzavormen en druk de randen naar buiten zodat het deeg goed verdeeld is over de bodem |
10 | Bedek elke pizza met tomatensaus, mozarella en vervolgens de parmezaanse kaas. Besprenkel met wat olijfolie en bak de pizza gaar in ca. 20 minuten op 200 graden in de oven |