Nagerecht					
				
									
												Nederlands					
				
								
									
												4 porties					
								
						
			
				
				
				
									
												1.076x bekeken
					
							
						
			Ingrediënten
| 4 grote halve perzikken (perzik) | 
| 75 gram amandelspijs | 
| 1 deciliter rode vermouth | 
| 25 gram gemalen kokos | 
| 1 appel | 
| beetje bruine basterdsuiker (basterdsuiker) | 
| pistachpitjes | 
| takjes munt | 
| vanille-ijs | 
Bereidingswijze
| 1 | Laat de halve perziken op een zeef uitlekken, vang het vocht op! | 
| 2 | Dep de pit-holte droog en leg de perziken in een ovenvaste schaal | 
| 3 | Spijs smeuïg maken met wat rode vermouth en dit in de pit-holte spuiten | 
| 4 | Bestrooi de spijs royaal met cocos en zet de perzikken in een voorverwarmde oven (210 graden) tot ze mooi bruin zijn | 
| 5 | Ondertussen het perzikvocht met een borrel rode vermouth en de bruine basterdsuiker tot siroop inkoken | 
| 6 | Appel julienne snijden en deze vlag voor het serveren toevoegen aan de saus | 
| 7 | Bord mooi opmaken met de perzik, saus erom heen en een bolletje vanille-ijs | 
| 8 | Garneren met de munt en de pistache nootjes |