Nagerecht
Nederlands
4 porties
999x bekeken
Ingrediënten
4 grote halve perzikken (perzik) |
75 gram amandelspijs |
1 deciliter rode vermouth |
25 gram gemalen kokos |
1 appel |
beetje bruine basterdsuiker (basterdsuiker) |
pistachpitjes |
takjes munt |
vanille-ijs |
Bereidingswijze
1 | Laat de halve perziken op een zeef uitlekken, vang het vocht op! |
2 | Dep de pit-holte droog en leg de perziken in een ovenvaste schaal |
3 | Spijs smeuïg maken met wat rode vermouth en dit in de pit-holte spuiten |
4 | Bestrooi de spijs royaal met cocos en zet de perzikken in een voorverwarmde oven (210 graden) tot ze mooi bruin zijn |
5 | Ondertussen het perzikvocht met een borrel rode vermouth en de bruine basterdsuiker tot siroop inkoken |
6 | Appel julienne snijden en deze vlag voor het serveren toevoegen aan de saus |
7 | Bord mooi opmaken met de perzik, saus erom heen en een bolletje vanille-ijs |
8 | Garneren met de munt en de pistache nootjes |