Gevulde perzik

Nagerecht
Nederlands
4 porties
999x bekeken

Ingrediënten

4 grote halve perzikken (perzik)
75 gram amandelspijs
1 deciliter rode vermouth
25 gram gemalen kokos
1 appel
beetje bruine basterdsuiker (basterdsuiker)
pistachpitjes
takjes munt
vanille-ijs

Bereidingswijze

1 Laat de halve perziken op een zeef uitlekken, vang het vocht op!
2 Dep de pit-holte droog en leg de perziken in een ovenvaste schaal
3 Spijs smeuïg maken met wat rode vermouth en dit in de pit-holte spuiten
4 Bestrooi de spijs royaal met cocos en zet de perzikken in een voorverwarmde oven (210 graden) tot ze mooi bruin zijn
5 Ondertussen het perzikvocht met een borrel rode vermouth en de bruine basterdsuiker tot siroop inkoken
6 Appel julienne snijden en deze vlag voor het serveren toevoegen aan de saus
7 Bord mooi opmaken met de perzik, saus erom heen en een bolletje vanille-ijs
8 Garneren met de munt en de pistache nootjes