Nagerecht
Nederlands
4 porties
1.131x bekeken
Ingrediënten
| 4 grote halve perzikken (perzik) |
| 75 gram amandelspijs |
| 1 deciliter rode vermouth |
| 25 gram gemalen kokos |
| 1 appel |
| beetje bruine basterdsuiker (basterdsuiker) |
| pistachpitjes |
| takjes munt |
| vanille-ijs |
Bereidingswijze
| 1 | Laat de halve perziken op een zeef uitlekken, vang het vocht op! |
| 2 | Dep de pit-holte droog en leg de perziken in een ovenvaste schaal |
| 3 | Spijs smeuïg maken met wat rode vermouth en dit in de pit-holte spuiten |
| 4 | Bestrooi de spijs royaal met cocos en zet de perzikken in een voorverwarmde oven (210 graden) tot ze mooi bruin zijn |
| 5 | Ondertussen het perzikvocht met een borrel rode vermouth en de bruine basterdsuiker tot siroop inkoken |
| 6 | Appel julienne snijden en deze vlag voor het serveren toevoegen aan de saus |
| 7 | Bord mooi opmaken met de perzik, saus erom heen en een bolletje vanille-ijs |
| 8 | Garneren met de munt en de pistache nootjes |