Pan con tomate

Ontbijt
Spaans
8 porties
15 min.
980x bekeken

Ingrediƫnten

4 rijpe trostomaten (tomaten)
1/2 teentje knoflook
Extra virgine olijfolie
stokbrood (brood)

Bereidingswijze

1 Breng een pan met water aan de kook
2 Snij de tomaten aan boven en onderkant in
3 Snij het halve teentje knoflook (gebruik niet teveel, de smaak van de knoflook overheerst snel). Je hoeft het niet heel fijn te snijden omdat het nog gepureerd wordt
4 Leg de tomaten ongeveer een minuut in het kokende water, totdat je ziet dat het velletje loslaat
5 Schrik nu de tomaten in koud water
6 Pel de schillen eraf
7 Pureer nu de tomaten knoflook kort in een schaal met behulp van een staafmixer of kort in de blender. Een paar seconden is genoeg, anders wordt het tomatensap
8 Halveer het stokbrood en besmeer het met de tomatenpuree
9 Sprenkel wat olijfolie over het broodje en bestrooi eventueel nog met wat peper
10 Je kunt de puree een aantal dagen in de koelkast bewaren