Ontbijt
Spaans
8 porties
15 min.
980x bekeken
Ingrediƫnten
4 rijpe trostomaten (tomaten) |
1/2 teentje knoflook |
Extra virgine olijfolie |
stokbrood (brood) |
Bereidingswijze
1 | Breng een pan met water aan de kook |
2 | Snij de tomaten aan boven en onderkant in |
3 | Snij het halve teentje knoflook (gebruik niet teveel, de smaak van de knoflook overheerst snel). Je hoeft het niet heel fijn te snijden omdat het nog gepureerd wordt |
4 | Leg de tomaten ongeveer een minuut in het kokende water, totdat je ziet dat het velletje loslaat |
5 | Schrik nu de tomaten in koud water |
6 | Pel de schillen eraf |
7 | Pureer nu de tomaten knoflook kort in een schaal met behulp van een staafmixer of kort in de blender. Een paar seconden is genoeg, anders wordt het tomatensap |
8 | Halveer het stokbrood en besmeer het met de tomatenpuree |
9 | Sprenkel wat olijfolie over het broodje en bestrooi eventueel nog met wat peper |
10 | Je kunt de puree een aantal dagen in de koelkast bewaren |