Ontbijt					
				
									
												Spaans					
				
								
									
												8 porties					
								
									
												15 min.					
						
			
				
				
				
									
												1.083x bekeken
					
							
						
			Ingrediƫnten
| 4 rijpe trostomaten (tomaten) | 
| 1/2 teentje knoflook | 
| Extra virgine olijfolie | 
| stokbrood (brood) | 
Bereidingswijze
| 1 | Breng een pan met water aan de kook | 
| 2 | Snij de tomaten aan boven en onderkant in | 
| 3 | Snij het halve teentje knoflook (gebruik niet teveel, de smaak van de knoflook overheerst snel). Je hoeft het niet heel fijn te snijden omdat het nog gepureerd wordt | 
| 4 | Leg de tomaten ongeveer een minuut in het kokende water, totdat je ziet dat het velletje loslaat | 
| 5 | Schrik nu de tomaten in koud water | 
| 6 | Pel de schillen eraf | 
| 7 | Pureer nu de tomaten knoflook kort in een schaal met behulp van een staafmixer of kort in de blender. Een paar seconden is genoeg, anders wordt het tomatensap | 
| 8 | Halveer het stokbrood en besmeer het met de tomatenpuree | 
| 9 | Sprenkel wat olijfolie over het broodje en bestrooi eventueel nog met wat peper | 
| 10 | Je kunt de puree een aantal dagen in de koelkast bewaren |