Hoofdgerecht
Thais
2 porties
40 min.
932x bekeken
Ingrediƫnten
3-5 grote garnalen (gepeld) of 300 gram kipdijfilet |
1 bosui |
150 gram tauge |
5-10 teentjes knoflook |
2 eetlepels olie |
1 ei |
1 stuk tofu |
Pak rijstnoodles (pad thai noodles) |
2 eetlepels tamarinde pasta (of limoensap) |
1 limoen |
1 eetlepel palmsuiker of gewone suiker |
1 eetlepel vissaus |
2 eetlepels oestersaus |
2 theelepels sojasaus |
Ongezouten cashewnoten |
chilipoeder |
Bereidingswijze
1 | Snij de knoflook in grove stukken, de bosui in ringetjes en de tofu in blokjes. Snij eventueel de kippendij in blokjes |
2 | Klop het ei los in een kopje |
3 | Breng een pan water aan de kook en wel hierin de rijstnoodles volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel af met koud water |
4 | Doe na het koken de rijstnoodles terug in de pan en meng daar de tamarindepasta, suiker, vissaus, sojasaus en oestersaus doorheen |
5 | Verhit olie in een wok en bak hierin de knoflook tot deze geel wordt |
6 | Voeg tofu en de garnalen of kip toe en bak een paar minuten mee |
7 | Schuif de inhoud van de wok naar de zijkant en bak op het vrijgekomen deel het ei. Zodra het gestold is roer je alles door elkaar |
8 | Voeg de bosui en tauge toe en bak kort mee |
9 | Voeg nu de rijstnoodles toe en warm het geheel op |
10 | Serveer, verkruimelde cashewnoten, een beetje chilipoeder en een partje limoen |