Hoofdgerecht					
				
									
												Thais					
				
								
									
												2 porties					
								
									
												40 min.					
						
			
				
				
				
									
												1.050x bekeken
					
							
						
			Ingrediƫnten
| 3-5 grote garnalen (gepeld) of 300 gram kipdijfilet | 
| 1 bosui | 
| 150 gram tauge | 
| 5-10 teentjes knoflook | 
| 2 eetlepels olie | 
| 1 ei | 
| 1 stuk tofu | 
| Pak rijstnoodles (pad thai noodles) | 
| 2 eetlepels tamarinde pasta (of limoensap) | 
| 1 limoen | 
| 1 eetlepel palmsuiker of gewone suiker | 
| 1 eetlepel vissaus | 
| 2 eetlepels oestersaus | 
| 2 theelepels sojasaus | 
| Ongezouten cashewnoten | 
| chilipoeder | 
Bereidingswijze
| 1 | Snij de knoflook in grove stukken, de bosui in ringetjes en de tofu in blokjes. Snij eventueel de kippendij in blokjes | 
| 2 | Klop het ei los in een kopje | 
| 3 | Breng een pan water aan de kook en wel hierin de rijstnoodles volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel af met koud water | 
| 4 | Doe na het koken de rijstnoodles terug in de pan en meng daar de tamarindepasta, suiker, vissaus, sojasaus en oestersaus doorheen | 
| 5 | Verhit olie in een wok en bak hierin de knoflook tot deze geel wordt | 
| 6 | Voeg tofu en de garnalen of kip toe en bak een paar minuten mee | 
| 7 | Schuif de inhoud van de wok naar de zijkant en bak op het vrijgekomen deel het ei. Zodra het gestold is roer je alles door elkaar | 
| 8 | Voeg de bosui en tauge toe en bak kort mee | 
| 9 | Voeg nu de rijstnoodles toe en warm het geheel op | 
| 10 | Serveer, verkruimelde cashewnoten, een beetje chilipoeder en een partje limoen |