Pad Thai

Hoofdgerecht
Thais
2 porties
40 min.
932x bekeken

Ingrediƫnten

3-5 grote garnalen (gepeld) of 300 gram kipdijfilet
1 bosui
150 gram tauge
5-10 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
1 ei
1 stuk tofu
Pak rijstnoodles (pad thai noodles)
2 eetlepels tamarinde pasta (of limoensap)
1 limoen
1 eetlepel palmsuiker of gewone suiker
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels oestersaus
2 theelepels sojasaus
Ongezouten cashewnoten
chilipoeder

Bereidingswijze

1 Snij de knoflook in grove stukken, de bosui in ringetjes en de tofu in blokjes. Snij eventueel de kippendij in blokjes
2 Klop het ei los in een kopje
3 Breng een pan water aan de kook en wel hierin de rijstnoodles volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel af met koud water
4 Doe na het koken de rijstnoodles terug in de pan en meng daar de tamarindepasta, suiker, vissaus, sojasaus en oestersaus doorheen
5 Verhit olie in een wok en bak hierin de knoflook tot deze geel wordt
6 Voeg tofu en de garnalen of kip toe en bak een paar minuten mee
7 Schuif de inhoud van de wok naar de zijkant en bak op het vrijgekomen deel het ei. Zodra het gestold is roer je alles door elkaar
8 Voeg de bosui en tauge toe en bak kort mee
9 Voeg nu de rijstnoodles toe en warm het geheel op
10 Serveer, verkruimelde cashewnoten, een beetje chilipoeder en een partje limoen