1
|
Pers de knoflook, snipper de sjalot en rasp de gember
|
2
|
Rooster het sesamzaad en maal het met een vijzel of blender. Vermaal het niet helemaal, een deel mag heel blijven
|
3
|
Bereid eerst alle toppings voor: kook de eieren halfhard (het wit gestold, maar het eigeel niet), bak de shii-take in een koekenpan met wat sojasaus en peper, etc. Zorg dat je op dit punt alle toppings verder klaar hebt, ook het vlees
|
4
|
Verhit 1 a 2 el sesamolie in een middelgrote pan op middel-laag vuur
|
5
|
Voeg de sjalot, knoflook en gember toe en bak een paar minuten
|
6
|
Voeg nu de miso toe en de chilibonensaus, bak weer even mee
|
7
|
Voeg nu suiker toe en het sesamzaad
|
8
|
Voeg de sake toe en de bouillon
|
9
|
Breng aan de kook
|
10
|
Maak ondertussen de noodles klaar volgens de verpakking en giet deze goed af
|
11
|
Proef de soep en voeg de witte peper toe en eventueel nog wat zout
|
12
|
Doe de noodles in een kom en giet de soep erop
|
13
|
Maak af met de toppings
|