Miso Ramen

764x bekeken

Ingrediënten

3 el miso
1,5 tl chili bonen pasta (toban djan)
1 el sesamolie, puur
1 l kippenbouillon
1 el wit sesamzaad, geroosterd
1 el suiker
1 el sake
0,5 tl witte peper
Ca. 200 gr noodles op basis van meel
2 tenen knoflook, geperst (ca. 1,5 el)
1 cm gember, geraspt (ca. 0,5 tl)
1 sjalotje, gesnipperd
2 eieren (ei)
Bakje shii-take
Andere toppings; zoals nori, mais, taugé

Bereidingswijze

1 Pers de knoflook, snipper de sjalot en rasp de gember
2 Rooster het sesamzaad en maal het met een vijzel of blender. Vermaal het niet helemaal, een deel mag heel blijven
3 Bereid eerst alle toppings voor: kook de eieren halfhard (het wit gestold, maar het eigeel niet), bak de shii-take in een koekenpan met wat sojasaus en peper, etc. Zorg dat je op dit punt alle toppings verder klaar hebt, ook het vlees
4 Verhit 1 a 2 el sesamolie in een middelgrote pan op middel-laag vuur
5 Voeg de sjalot, knoflook en gember toe en bak een paar minuten
6 Voeg nu de miso toe en de chilibonensaus, bak weer even mee
7 Voeg nu suiker toe en het sesamzaad
8 Voeg de sake toe en de bouillon
9 Breng aan de kook
10 Maak ondertussen de noodles klaar volgens de verpakking en giet deze goed af
11 Proef de soep en voeg de witte peper toe en eventueel nog wat zout
12 Doe de noodles in een kom en giet de soep erop
13 Maak af met de toppings