Kip palava

Hoofdgerecht
Zuid-Afrikaans
4 porties
1.298x bekeken

Ingrediƫnten

500 gr kipdijfilet
500 gr spinazie
2 uien (ui)
2 rode paprika's
4 teentjes knoflook
2 tomaten
Pot pindakaas met hoog percentage pinda's
Bruine basterdsuiker
1 eetlepel chilipoeder
Zwarte peper
water of (kokos)melk
Arachide of zonnebloemolie
sesamolie

Bereidingswijze

1 Snij de kip
2 Snij de knoflook in kleine stukjes
3 Maak de marinade van 2 eetlepels arachide of zonnebloemolie, 2 eetlepels sesamolie, de helft van de knoflook, basterdsuiker, tijm, chilipoeder en wat peper
4 Laat de kip minimaal 15 minuten in de marinade staan
5 Bak de kip tot deze dichtgeschroeid is
6 Voeg nu de ui en paprika toe, samen met de rest van de knoflook
7 Voeg nu de pindakaas toe samen met ongeveer dezelfde hoeveelheid water of (kokos)melk
8 Voeg de spinazie in delen toe, totdat het geslonken is
9 Breng het geheel aan de kook en laat even pruttelen
10 Als je het wat pittiger wil, voeg dan wat extra chilipoeder toe
11 Serveer met rijst