Hoofdgerecht
Zuid-Afrikaans
4 porties
1.298x bekeken
Ingrediƫnten
500 gr kipdijfilet |
500 gr spinazie |
2 uien (ui) |
2 rode paprika's |
4 teentjes knoflook |
2 tomaten |
Pot pindakaas met hoog percentage pinda's |
Bruine basterdsuiker |
1 eetlepel chilipoeder |
Zwarte peper |
water of (kokos)melk |
Arachide of zonnebloemolie |
sesamolie |
Bereidingswijze
1 | Snij de kip |
2 | Snij de knoflook in kleine stukjes |
3 | Maak de marinade van 2 eetlepels arachide of zonnebloemolie, 2 eetlepels sesamolie, de helft van de knoflook, basterdsuiker, tijm, chilipoeder en wat peper |
4 | Laat de kip minimaal 15 minuten in de marinade staan |
5 | Bak de kip tot deze dichtgeschroeid is |
6 | Voeg nu de ui en paprika toe, samen met de rest van de knoflook |
7 | Voeg nu de pindakaas toe samen met ongeveer dezelfde hoeveelheid water of (kokos)melk |
8 | Voeg de spinazie in delen toe, totdat het geslonken is |
9 | Breng het geheel aan de kook en laat even pruttelen |
10 | Als je het wat pittiger wil, voeg dan wat extra chilipoeder toe |
11 | Serveer met rijst |