Hoofdgerecht					
				
									
												Zuid-Afrikaans					
				
								
									
												4 porties					
								
						
			
				
				
				
									
												1.649x bekeken
					
							
						
			Ingrediƫnten
| 500 gr kipdijfilet | 
| 500 gr spinazie | 
| 2 uien (ui) | 
| 2 rode paprika's | 
| 4 teentjes knoflook | 
| 2 tomaten | 
| Pot pindakaas met hoog percentage pinda's | 
| Bruine basterdsuiker | 
| 1 eetlepel chilipoeder | 
| Zwarte peper | 
| water of (kokos)melk | 
| Arachide of zonnebloemolie | 
| sesamolie | 
Bereidingswijze
| 1 | Snij de kip | 
| 2 | Snij de knoflook in kleine stukjes | 
| 3 | Maak de marinade van 2 eetlepels arachide of zonnebloemolie, 2 eetlepels sesamolie, de helft van de knoflook, basterdsuiker, tijm, chilipoeder en wat peper | 
| 4 | Laat de kip minimaal 15 minuten in de marinade staan | 
| 5 | Bak de kip tot deze dichtgeschroeid is | 
| 6 | Voeg nu de ui en paprika toe, samen met de rest van de knoflook | 
| 7 | Voeg nu de pindakaas toe samen met ongeveer dezelfde hoeveelheid water of (kokos)melk | 
| 8 | Voeg de spinazie in delen toe, totdat het geslonken is | 
| 9 | Breng het geheel aan de kook en laat even pruttelen | 
| 10 | Als je het wat pittiger wil, voeg dan wat extra chilipoeder toe | 
| 11 | Serveer met rijst |