Hoofdgerecht
Indiaas
4 porties
795x bekeken
Ingrediƫnten
1 eetlepel komijnpoeder |
1 mespunt garam masala (optioneel) |
koriander als garnering |
zout en peper |
1 tot 2 eetlepels mango chutney |
750 ml warme basis currysaus |
1 tot 2 eetlepels rode chilipoeder |
1 theelepel kurkuma |
1 tot 2 eetlepels madras currypoeder (of tandoori massala met een beetje venkelpoeder) |
1 eetlepel korianderpoeder |
800 gram kipfilet of kipdijfilet |
2 groene chilipepers (fijn gesneden) |
1 eetlepel tomatenpuree |
1 eetlepel gemberpasta (of 3cm gember) |
1 eetlepel knoflookpasta (of 3 tenen knoflook) |
4 kardemom peulen |
2 tot 4 kashmiri pepers |
2 eetlepels geklaarde boter (ghee) of zonnebloemolie |
2 blokjes kippenbouillon |
Bereidingswijze
1 | Breng een flinke pan water aan de kook met de bouillonblokjes |
2 | Snijd de kip in flinke stukken en kook deze 30 minuten in de bouillon |
3 | Als je geen knoflook of gemberpasta hebt, dan kun je deze maken door kleine stukjes knoflook en gember (geschild) te pureren |
4 | Zorg dat de basissaus warm is voordat je deze toevoegt aan de curry |
5 | Warm olie op in een wok op middelhoog vuur |
6 | Voeg de kashmiri pepers en kardemom peulen toe. Laat ongeveer 30 seconden pruttelen |
7 | Voeg de knoflook en gemberpasta toe, laat onggeveer 15 seconden pruttelen |
8 | Voeg nu de komijn, koriander, chilipoeder, currypoeder en kurkuma toe |
9 | Roer goed door |
10 | Voeg nu de mango chutney en basis currysaus toe |
11 | Voeg de kip toe en 2 eetlepels van de bouillon |
12 | Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe |