Kip Madras

Hoofdgerecht
Indiaas
4 porties
795x bekeken

Ingrediƫnten

1 eetlepel komijnpoeder
1 mespunt garam masala (optioneel)
koriander als garnering
zout en peper
1 tot 2 eetlepels mango chutney
750 ml warme basis currysaus
1 tot 2 eetlepels rode chilipoeder
1 theelepel kurkuma
1 tot 2 eetlepels madras currypoeder (of tandoori massala met een beetje venkelpoeder)
1 eetlepel korianderpoeder
800 gram kipfilet of kipdijfilet
2 groene chilipepers (fijn gesneden)
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel gemberpasta (of 3cm gember)
1 eetlepel knoflookpasta (of 3 tenen knoflook)
4 kardemom peulen
2 tot 4 kashmiri pepers
2 eetlepels geklaarde boter (ghee) of zonnebloemolie
2 blokjes kippenbouillon

Bereidingswijze

1 Breng een flinke pan water aan de kook met de bouillonblokjes
2 Snijd de kip in flinke stukken en kook deze 30 minuten in de bouillon
3 Als je geen knoflook of gemberpasta hebt, dan kun je deze maken door kleine stukjes knoflook en gember (geschild) te pureren
4 Zorg dat de basissaus warm is voordat je deze toevoegt aan de curry
5 Warm olie op in een wok op middelhoog vuur
6 Voeg de kashmiri pepers en kardemom peulen toe. Laat ongeveer 30 seconden pruttelen
7 Voeg de knoflook en gemberpasta toe, laat onggeveer 15 seconden pruttelen
8 Voeg nu de komijn, koriander, chilipoeder, currypoeder en kurkuma toe
9 Roer goed door
10 Voeg nu de mango chutney en basis currysaus toe
11 Voeg de kip toe en 2 eetlepels van de bouillon
12 Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe