Hoofdgerecht					
				
									
												Indiaas					
				
								
									
												4 porties					
								
						
			
				
				
				
									
												914x bekeken
					
							
						
			Ingrediƫnten
| 1 eetlepel komijnpoeder | 
| 1 mespunt garam masala (optioneel) | 
| koriander als garnering | 
| zout en peper | 
| 1 tot 2 eetlepels mango chutney | 
| 750 ml warme basis currysaus | 
| 1 tot 2 eetlepels rode chilipoeder | 
| 1 theelepel kurkuma | 
| 1 tot 2 eetlepels madras currypoeder (of tandoori massala met een beetje venkelpoeder) | 
| 1 eetlepel korianderpoeder | 
| 800 gram kipfilet of kipdijfilet | 
| 2 groene chilipepers (fijn gesneden) | 
| 1 eetlepel tomatenpuree | 
| 1 eetlepel gemberpasta (of 3cm gember) | 
| 1 eetlepel knoflookpasta (of 3 tenen knoflook) | 
| 4 kardemom peulen | 
| 2 tot 4 kashmiri pepers | 
| 2 eetlepels geklaarde boter (ghee) of zonnebloemolie | 
| 2 blokjes kippenbouillon | 
Bereidingswijze
| 1 | Breng een flinke pan water aan de kook met de bouillonblokjes | 
| 2 | Snijd de kip in flinke stukken en kook deze 30 minuten in de bouillon | 
| 3 | Als je geen knoflook of gemberpasta hebt, dan kun je deze maken door kleine stukjes knoflook en gember (geschild) te pureren | 
| 4 | Zorg dat de basissaus warm is voordat je deze toevoegt aan de curry | 
| 5 | Warm olie op in een wok op middelhoog vuur | 
| 6 | Voeg de kashmiri pepers en kardemom peulen toe. Laat ongeveer 30 seconden pruttelen | 
| 7 | Voeg de knoflook en gemberpasta toe, laat onggeveer 15 seconden pruttelen | 
| 8 | Voeg nu de komijn, koriander, chilipoeder, currypoeder en kurkuma toe | 
| 9 | Roer goed door | 
| 10 | Voeg nu de mango chutney en basis currysaus toe | 
| 11 | Voeg de kip toe en 2 eetlepels van de bouillon | 
| 12 | Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe |