Kip Kerrie

Hoofdgerecht
Nederlands
4 porties
40 min.
1.048x bekeken

Ingrediƫnten

kipdijfilet (300-500gr)
3 el kerriepoeder (massala)
Blikje ananasblokjes (ananas)
1 appel (bijv. Jonagold)
200 ml creme fraiche
1 bosui
2 tenen knoflook
rozijnen (optioneel)
peper
1/2 tl chilipoeder
rijst

Bereidingswijze

1 Snij de kip in blokjes
2 Hak de knoflook fijn
3 Snij de bosui in ringetjes
4 Marineer de kip in olie, gesneden knoflook, chilipoeder, peper
5 Laat de kip ca. 15 minuten in de marinade staan
6 Kook ondertussen de rijst
7 Bak de kip aan
8 Bak kort de bosui mee
9 Voeg 300 ml water en het kerriepoeder toe
10 Laat 10 minuten pruttelen op laag vuur
11 Voeg de creme fraiche toe en warm het geheel op
12 Voeg als laatste de appel, rozijnen en ananas toe
13 Breng op smaak met wat peper en chilipoeder
14 Voeg wat maizena of bloem toe om de saus dikker te maken