Hoofdgerecht
Nederlands
4 porties
40 min.
1.048x bekeken
Ingrediƫnten
kipdijfilet (300-500gr) |
3 el kerriepoeder (massala) |
Blikje ananasblokjes (ananas) |
1 appel (bijv. Jonagold) |
200 ml creme fraiche |
1 bosui |
2 tenen knoflook |
rozijnen (optioneel) |
peper |
1/2 tl chilipoeder |
rijst |
Bereidingswijze
1 | Snij de kip in blokjes |
2 | Hak de knoflook fijn |
3 | Snij de bosui in ringetjes |
4 | Marineer de kip in olie, gesneden knoflook, chilipoeder, peper |
5 | Laat de kip ca. 15 minuten in de marinade staan |
6 | Kook ondertussen de rijst |
7 | Bak de kip aan |
8 | Bak kort de bosui mee |
9 | Voeg 300 ml water en het kerriepoeder toe |
10 | Laat 10 minuten pruttelen op laag vuur |
11 | Voeg de creme fraiche toe en warm het geheel op |
12 | Voeg als laatste de appel, rozijnen en ananas toe |
13 | Breng op smaak met wat peper en chilipoeder |
14 | Voeg wat maizena of bloem toe om de saus dikker te maken |