Hoofdgerecht					
				
									
												Nederlands					
				
								
									
												4 porties					
								
									
												40 min.					
						
			
				
				
				
									
												1.178x bekeken
					
							
						
			Ingrediƫnten
| kipdijfilet (300-500gr) | 
| 3 el kerriepoeder (massala) | 
| Blikje ananasblokjes (ananas) | 
| 1 appel (bijv. Jonagold) | 
| 200 ml creme fraiche | 
| 1 bosui | 
| 2 tenen knoflook | 
| rozijnen (optioneel) | 
| peper | 
| 1/2 tl chilipoeder | 
| rijst | 
Bereidingswijze
| 1 | Snij de kip in blokjes | 
| 2 | Hak de knoflook fijn | 
| 3 | Snij de bosui in ringetjes | 
| 4 | Marineer de kip in olie, gesneden knoflook, chilipoeder, peper | 
| 5 | Laat de kip ca. 15 minuten in de marinade staan | 
| 6 | Kook ondertussen de rijst | 
| 7 | Bak de kip aan | 
| 8 | Bak kort de bosui mee | 
| 9 | Voeg 300 ml water en het kerriepoeder toe | 
| 10 | Laat 10 minuten pruttelen op laag vuur | 
| 11 | Voeg de creme fraiche toe en warm het geheel op | 
| 12 | Voeg als laatste de appel, rozijnen en ananas toe | 
| 13 | Breng op smaak met wat peper en chilipoeder | 
| 14 | Voeg wat maizena of bloem toe om de saus dikker te maken |