Japanse Kippenbouillon

734x bekeken

Ingrediƫnten

850 gram kippenkarkas (nek en rug)
4 liter water
3 cm gember
Groene ui of bosui
2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

1 Was de kip onder de kraan af
2 Laat de kip 30 minuten in een grote pan water staan en ververs af en toe het water
3 Breng een pan water aan de kook
4 Snij ondertussen de gember in schijven, laat het schil er aan zitten
5 Pers de knoflook uit en snij de bosuien in repen
6 Zodra het water kookt, blancheer de kip 20 seconden
7 Spoel de kip onmiddellijk af onder de koude kraan en wrijf goed schoon van bijv. Bloed
8 Hak de botten doormidden voor extra smaak
9 Breng 4 liter water met de kip aan de kook op hoog vuur
10 Zodra het kookt, meteen het vuur lager zodat het net blijft pruttelen
11 Schep het schuim eraf, zodra het stopt met schuimen voeg je de ui, knoflook en gember toe
12 Laat nu op laag vuur 3 tot 6 uur koken
13 Zeef de bouillon
14 Breng op smaak met wat zout
15 Je kunt de bouillon enkele dagen bewaren in de koelkast of een aantal maanden in de diepvries