| 1 | Was de kip onder de kraan af | 
												
							| 2 | Laat de kip 30 minuten in een grote pan water staan en ververs af en toe het water | 
												
							| 3 | Breng een pan water aan de kook | 
												
							| 4 | Snij ondertussen de gember in schijven, laat het schil er aan zitten | 
												
							| 5 | Pers de knoflook uit en snij de bosuien in repen | 
												
							| 6 | Zodra het water kookt, blancheer de kip 20 seconden | 
												
							| 7 | Spoel de kip onmiddellijk af onder de koude kraan en wrijf goed schoon van bijv. Bloed | 
												
							| 8 | Hak de botten doormidden voor extra smaak | 
												
							| 9 | Breng 4 liter water met de kip aan de kook op hoog vuur | 
												
							| 10 | Zodra het kookt, meteen het vuur lager zodat het net blijft pruttelen | 
												
							| 11 | Schep het schuim eraf, zodra het stopt met schuimen voeg je de ui, knoflook en gember toe | 
												
							| 12 | Laat nu op laag vuur 3 tot 6 uur koken | 
												
							| 13 | Zeef de bouillon | 
												
							| 14 | Breng op smaak met wat zout | 
												
							| 15 | Je kunt de bouillon enkele dagen bewaren in de koelkast of een aantal maanden in de diepvries |