1
|
Was de kip onder de kraan af
|
2
|
Laat de kip 30 minuten in een grote pan water staan en ververs af en toe het water
|
3
|
Breng een pan water aan de kook
|
4
|
Snij ondertussen de gember in schijven, laat het schil er aan zitten
|
5
|
Pers de knoflook uit en snij de bosuien in repen
|
6
|
Zodra het water kookt, blancheer de kip 20 seconden
|
7
|
Spoel de kip onmiddellijk af onder de koude kraan en wrijf goed schoon van bijv. Bloed
|
8
|
Hak de botten doormidden voor extra smaak
|
9
|
Breng 4 liter water met de kip aan de kook op hoog vuur
|
10
|
Zodra het kookt, meteen het vuur lager zodat het net blijft pruttelen
|
11
|
Schep het schuim eraf, zodra het stopt met schuimen voeg je de ui, knoflook en gember toe
|
12
|
Laat nu op laag vuur 3 tot 6 uur koken
|
13
|
Zeef de bouillon
|
14
|
Breng op smaak met wat zout
|
15
|
Je kunt de bouillon enkele dagen bewaren in de koelkast of een aantal maanden in de diepvries
|