Hoofdgerecht					
				
									
												Zweeds					
				
								
									
												4 porties					
								
									
												60 min.					
						
			
				
				
				
									
												1.007x bekeken
					
							
						
			Ingrediënten
| 500 gram rundergehakt (gehakt) | 
| 250 gram varkensgehakt | 
| 1 ui, fijn gesneden | 
| 1 teentje knoflook | 
| 100 gram broodkruimels | 
| 5 eetlepels volle melk (melk) | 
| peper en zout | 
| Een scheutje olie | 
| 40 gram boter | 
| 40 gram bloem | 
| 150 ml groentebouillon | 
| 150 ml runderbouillon | 
| 150 ml slagroom (room) | 
| 2 theelepels sojasaus | 
| 1 theelepel dijonmosterd | 
Bereidingswijze
| 1 | Kneed het rundergehakt door het varkensgehakt | 
| 2 | Voeg ui, knoflook, broodkruimels en het ei toe en meng alles door elkaar | 
| 3 | Voeg de melk toe en maak op smaak met zout en peper | 
| 4 | Maak kleine, ronde ballen van ca. 3 cm grootte | 
| 5 | Leg de ballen een groot bord | 
| 6 | Dek het bord af en laat de balletjes twee uur in de koelkast rusten. Hierdoor behouden ze hun vorm beter bij het bakken | 
| 7 | Verwarm olie in een pan op middelhoog vuur. Als het warm is, voeg je de balletjes er voorzichtig aan toe | 
| 8 | Braad de balletjes aan tot ze aan alle kanten bruin zijn | 
| 9 | Verwarm de oven voor op 180 graden | 
| 10 | Doe de balletjes in een ovenschaal. Bedek de schaal met aluminiumfolie en plaats het in de oven | 
| 11 | Laat de balletjes nog dertig minuten garen | 
| 12 | Voor de saus: smelt de boter in een pan | 
| 13 | Voeg de bloem toe en blijf 2 minuten goed roeren | 
| 14 | Voeg de bouillon toe en blijf roeren | 
| 15 | Voeg nu de dijonmosterd, room en sojasaus toe | 
| 16 | Breng zachtjes aan de kook zodat de saus dikker kan worden | 
| 17 | Serveer met friet of puree |