Hoofdgerecht
Zweeds
4 porties
60 min.
881x bekeken
Ingrediënten
500 gram rundergehakt (gehakt) |
250 gram varkensgehakt |
1 ui, fijn gesneden |
1 teentje knoflook |
100 gram broodkruimels |
5 eetlepels volle melk (melk) |
peper en zout |
Een scheutje olie |
40 gram boter |
40 gram bloem |
150 ml groentebouillon |
150 ml runderbouillon |
150 ml slagroom (room) |
2 theelepels sojasaus |
1 theelepel dijonmosterd |
Bereidingswijze
1 | Kneed het rundergehakt door het varkensgehakt |
2 | Voeg ui, knoflook, broodkruimels en het ei toe en meng alles door elkaar |
3 | Voeg de melk toe en maak op smaak met zout en peper |
4 | Maak kleine, ronde ballen van ca. 3 cm grootte |
5 | Leg de ballen een groot bord |
6 | Dek het bord af en laat de balletjes twee uur in de koelkast rusten. Hierdoor behouden ze hun vorm beter bij het bakken |
7 | Verwarm olie in een pan op middelhoog vuur. Als het warm is, voeg je de balletjes er voorzichtig aan toe |
8 | Braad de balletjes aan tot ze aan alle kanten bruin zijn |
9 | Verwarm de oven voor op 180 graden |
10 | Doe de balletjes in een ovenschaal. Bedek de schaal met aluminiumfolie en plaats het in de oven |
11 | Laat de balletjes nog dertig minuten garen |
12 | Voor de saus: smelt de boter in een pan |
13 | Voeg de bloem toe en blijf 2 minuten goed roeren |
14 | Voeg de bouillon toe en blijf roeren |
15 | Voeg nu de dijonmosterd, room en sojasaus toe |
16 | Breng zachtjes aan de kook zodat de saus dikker kan worden |
17 | Serveer met friet of puree |