Hoofdgerecht					
				
									
												Nederlands					
				
								
									
												4 porties					
								
						
			
				
				
				
									
												847x bekeken
					
							
						
			Ingrediënten
| 1 kg kruimige aardappelen | 
| 500 gr winterpeen | 
| 500 gr ui | 
| 500 ml vleesbouillon | 
| Klontje roomboter (boter) | 
| Theekopje witte bonen | 
| rookworst | 
Bereidingswijze
| 1 | Schil en was de aardappelen, snijd in tweeën | 
| 2 | Doe de aardappelen, ui en wortel met de bouillon in een grote pan. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 minuten koken | 
| 3 | Prik in de aardappelen, als ze uit elkaar vallen zijn ze gaar | 
| 4 | Giet het vocht af en vang een beetje ervan op | 
| 5 | Voeg de witte bonen en een klontje roomboter toe toe | 
| 6 | Warm het geheel op | 
| 7 | Stamp alles fijn | 
| 8 | Breng op smaak met peper, zout | 
| 9 | Voeg eventueel wat kookvocht toe als het te droog is |