Hongaarse Goulash

Hoofdgerecht
Hongaars
4 porties
1.160x bekeken

Ingrediƫnten

800 gram runderriblappen
2 stuk ui
1 stuk rode paprika
250 gram champignons
2 teen knoflook
100 milliliter rode wijn
200 milliliter runderbouillon
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel peper
400 gram witte rijst (rijst)
1 stuk groene paprika
1 eetlepel tijm
1 eetlepel maizena
2 eetlepel bloem

Bereidingswijze

1 Snij het vlees, de paprika's en ui in blokjes
2 Snij de champignons in plakjes
3 Pers de knoflook
4 Schep de bloem door het vlees
5 Bak het vlees 5 minuten aan
6 Voeg de paprika's, ui en knoflook toe. Bak een paar minuten mee
7 Voeg de champignons toe
8 Voeg het paprika- en chilipoeder toe
9 Voeg de wijn, runderbouillon en tomaten langs de rand toe
10 Voeg nu de tijm toe
11 Laat 2 uur sudderen op laag vuur in een afgesloten pan
12 Gebruik evt. Een beetje maizena om de saus dikker te maken
13 Serveer met friet, aardappelen of rijst