Hoofdgerecht
Hongaars
4 porties
1.160x bekeken
Ingrediƫnten
800 gram runderriblappen |
2 stuk ui |
1 stuk rode paprika |
250 gram champignons |
2 teen knoflook |
100 milliliter rode wijn |
200 milliliter runderbouillon |
1 blik tomatenblokjes |
1 eetlepel paprikapoeder |
1 theelepel chilipoeder |
1 theelepel peper |
400 gram witte rijst (rijst) |
1 stuk groene paprika |
1 eetlepel tijm |
1 eetlepel maizena |
2 eetlepel bloem |
Bereidingswijze
1 | Snij het vlees, de paprika's en ui in blokjes |
2 | Snij de champignons in plakjes |
3 | Pers de knoflook |
4 | Schep de bloem door het vlees |
5 | Bak het vlees 5 minuten aan |
6 | Voeg de paprika's, ui en knoflook toe. Bak een paar minuten mee |
7 | Voeg de champignons toe |
8 | Voeg het paprika- en chilipoeder toe |
9 | Voeg de wijn, runderbouillon en tomaten langs de rand toe |
10 | Voeg nu de tijm toe |
11 | Laat 2 uur sudderen op laag vuur in een afgesloten pan |
12 | Gebruik evt. Een beetje maizena om de saus dikker te maken |
13 | Serveer met friet, aardappelen of rijst |