Voorgerecht
Nederlands
6 porties
40 min.
789x bekeken
Ingrediƫnten
olijfolie |
2 courgettes (courgette) |
1 broccoli |
1 ui |
4 tenen knoflook |
3 groentebouillon blokjes |
1,5 liter water |
Thijm |
dille |
peper |
Cayenne/chillipoeder |
Bakje ricotta |
spekjes |
Bereidingswijze
1 | Snijdt de courgette, ui en broccoli in blokjes |
2 | Pers de knoflook |
3 | Verhit wat olijfolie in de pan en bak kort de knoflook |
4 | Voeg de ui toe en laat een paar minuten zacht worden, niet te heet bakken dus |
5 | Voeg de courgette en broccoli toe en stoof deze een minuut of 10 mee |
6 | Voeg de bouillonblokjes toe en het water toe |
7 | Voeg naar smaak kruiden toe. Zelf gebruik ik een theelepeltje dille, thijm, wat versgemalen peper en een klein beetje cayennepoeder voor een extra pitje |
8 | Laat de soep nog 15 minuten zacht pruttelen |
9 | Pureer de soep met een staafmixer |
10 | Mocht je de soep nog iets willen binden voeg dan 1 a 2 eetlepels maizena toe |
11 | Serveer met een eetlepel ricotta en wat (gebakken) spekjes als topping |