Voorgerecht					
				
									
												Nederlands					
				
								
									
												6 porties					
								
									
												40 min.					
						
			
				
				
				
									
												939x bekeken
					
							
						
			Ingrediƫnten
| olijfolie | 
| 2 courgettes (courgette) | 
| 1 broccoli | 
| 1 ui | 
| 4 tenen knoflook | 
| 3 groentebouillon blokjes | 
| 1,5 liter water | 
| Thijm | 
| dille | 
| peper | 
| Cayenne/chillipoeder | 
| Bakje ricotta | 
| spekjes | 
Bereidingswijze
| 1 | Snijdt de courgette, ui en broccoli in blokjes | 
| 2 | Pers de knoflook | 
| 3 | Verhit wat olijfolie in de pan en bak kort de knoflook | 
| 4 | Voeg de ui toe en laat een paar minuten zacht worden, niet te heet bakken dus | 
| 5 | Voeg de courgette en broccoli toe en stoof deze een minuut of 10 mee | 
| 6 | Voeg de bouillonblokjes toe en het water toe | 
| 7 | Voeg naar smaak kruiden toe. Zelf gebruik ik een theelepeltje dille, thijm, wat versgemalen peper en een klein beetje cayennepoeder voor een extra pitje | 
| 8 | Laat de soep nog 15 minuten zacht pruttelen | 
| 9 | Pureer de soep met een staafmixer | 
| 10 | Mocht je de soep nog iets willen binden voeg dan 1 a 2 eetlepels maizena toe | 
| 11 | Serveer met een eetlepel ricotta en wat (gebakken) spekjes als topping |