Hoofdgerecht
Mexicaans
6 porties
1.024x bekeken
Ingrediƫnten
500 gr rundergehakt (gehakt) |
2 middelgrote uien (ui) |
2 middelgrote wortelen (wortel) |
2 stengels bleekselderij |
2 rode paprika's |
2 tenen knoflook |
400 gr kikkererwten |
400 gr rode kidneybonen |
2 blikken tomatenblokjes |
2 el balsamicoazijn (azijn) |
Bosje koriander |
1 tl kaneel |
1 tl komijnzaad |
1 tl chilipoeder |
peper & zout |
Bereidingswijze
1 | Verhit 2 lepels olijfolie en bak daarin de groenten aan |
2 | Voeg chilipoeder, kaneel, komijnzaad, peper en zout toe |
3 | Laat 7 minuten bakken en roer elke 30 seconden |
4 | Voeg de uitgelekte kidneybonen, uitgelekte kikkerwten en de tomatenblokjes toe |
5 | Voeg het gehakt toe en druk de grote klonten uit elkaar |
6 | Vul een van de blikjes met water en voeg toe |
7 | Pluk de korianderblaadjes van de stelen. Bewaar de blaadjes in de koelkast en hak de steeltjes fijn |
8 | Voeg de steeltjes en de balsamico toe |
9 | Doe nog wat extra zout en peper erbij |
10 | Laat 1,5 uur op laag vuur staan met de deksel schuin op de pan. Af en toe doorroeren |
11 | Bestrooi met korianderblaadjes |
12 | Serveer met rijst en evt. Nacho's |