Chili Con Carne

Hoofdgerecht
Mexicaans
6 porties
1.024x bekeken

Ingrediƫnten

500 gr rundergehakt (gehakt)
2 middelgrote uien (ui)
2 middelgrote wortelen (wortel)
2 stengels bleekselderij
2 rode paprika's
2 tenen knoflook
400 gr kikkererwten
400 gr rode kidneybonen
2 blikken tomatenblokjes
2 el balsamicoazijn (azijn)
Bosje koriander
1 tl kaneel
1 tl komijnzaad
1 tl chilipoeder
peper & zout

Bereidingswijze

1 Verhit 2 lepels olijfolie en bak daarin de groenten aan
2 Voeg chilipoeder, kaneel, komijnzaad, peper en zout toe
3 Laat 7 minuten bakken en roer elke 30 seconden
4 Voeg de uitgelekte kidneybonen, uitgelekte kikkerwten en de tomatenblokjes toe
5 Voeg het gehakt toe en druk de grote klonten uit elkaar
6 Vul een van de blikjes met water en voeg toe
7 Pluk de korianderblaadjes van de stelen. Bewaar de blaadjes in de koelkast en hak de steeltjes fijn
8 Voeg de steeltjes en de balsamico toe
9 Doe nog wat extra zout en peper erbij
10 Laat 1,5 uur op laag vuur staan met de deksel schuin op de pan. Af en toe doorroeren
11 Bestrooi met korianderblaadjes
12 Serveer met rijst en evt. Nacho's