Hoofdgerecht					
				
									
												Mexicaans					
				
								
									
												6 porties					
								
						
			
				
				
				
									
												1.146x bekeken
					
							
						
			Ingrediƫnten
| 500 gr rundergehakt (gehakt) | 
| 2 middelgrote uien (ui) | 
| 2 middelgrote wortelen (wortel) | 
| 2 stengels bleekselderij | 
| 2 rode paprika's | 
| 2 tenen knoflook | 
| 400 gr kikkererwten | 
| 400 gr rode kidneybonen | 
| 2 blikken tomatenblokjes | 
| 2 el balsamicoazijn (azijn) | 
| Bosje koriander | 
| 1 tl kaneel | 
| 1 tl komijnzaad | 
| 1 tl chilipoeder | 
| peper & zout | 
Bereidingswijze
| 1 | Verhit 2 lepels olijfolie en bak daarin de groenten aan | 
| 2 | Voeg chilipoeder, kaneel, komijnzaad, peper en zout toe | 
| 3 | Laat 7 minuten bakken en roer elke 30 seconden | 
| 4 | Voeg de uitgelekte kidneybonen, uitgelekte kikkerwten en de tomatenblokjes toe | 
| 5 | Voeg het gehakt toe en druk de grote klonten uit elkaar | 
| 6 | Vul een van de blikjes met water en voeg toe | 
| 7 | Pluk de korianderblaadjes van de stelen. Bewaar de blaadjes in de koelkast en hak de steeltjes fijn | 
| 8 | Voeg de steeltjes en de balsamico toe | 
| 9 | Doe nog wat extra zout en peper erbij | 
| 10 | Laat 1,5 uur op laag vuur staan met de deksel schuin op de pan. Af en toe doorroeren | 
| 11 | Bestrooi met korianderblaadjes | 
| 12 | Serveer met rijst en evt. Nacho's |