Hoofdgerecht					
				
									
												Nederlands					
				
								
									
												4 porties					
								
						
			
				
				
				
									
												951x bekeken
					
							
						
			Ingrediƫnten
| 1 kg kruimige aardappelen | 
| 400 gram boerenkool | 
| 20 gram boter | 
| 50 ml melk | 
| 1 theelepel mosterd | 
| Klein bakje spekjes | 
| peper | 
Bereidingswijze
| 1 | Schil de aardappelen en doe ze in een grote pan, voor de helft gevuld met water | 
| 2 | Leg de boerenkool bovenop en zet op het vuur met de deksel gesloten | 
| 3 | Laat ca. 20 minuten koken, tot de aardappelen uit elkaar vallen | 
| 4 | Laat ondertussen de boter bruin worden in een pannetje | 
| 5 | Voeg de spekjes toe aan de boter en bak een paar minuten mee | 
| 6 | Voeg de mosterd, melk en wat peper toe aan de room en zet deze apart | 
| 7 | Vang wat van het kookvocht op van de aardappelen als je ze afgiet | 
| 8 | Stamp de aardappelen en boerenkool fijn en voeg de room toe | 
| 9 | Als het te droog wordt dan kun je nog wat kookvocht toevoegen | 
| 10 | Serveer met rookworst en jus |