Boerenkool stamppot

Hoofdgerecht
Nederlands
4 porties
835x bekeken

Ingrediƫnten

1 kg kruimige aardappelen
400 gram boerenkool
20 gram boter
50 ml melk
1 theelepel mosterd
Klein bakje spekjes
peper

Bereidingswijze

1 Schil de aardappelen en doe ze in een grote pan, voor de helft gevuld met water
2 Leg de boerenkool bovenop en zet op het vuur met de deksel gesloten
3 Laat ca. 20 minuten koken, tot de aardappelen uit elkaar vallen
4 Laat ondertussen de boter bruin worden in een pannetje
5 Voeg de spekjes toe aan de boter en bak een paar minuten mee
6 Voeg de mosterd, melk en wat peper toe aan de room en zet deze apart
7 Vang wat van het kookvocht op van de aardappelen als je ze afgiet
8 Stamp de aardappelen en boerenkool fijn en voeg de room toe
9 Als het te droog wordt dan kun je nog wat kookvocht toevoegen
10 Serveer met rookworst en jus