Hoofdgerecht
Nederlands
4 porties
835x bekeken
Ingrediƫnten
1 kg kruimige aardappelen |
400 gram boerenkool |
20 gram boter |
50 ml melk |
1 theelepel mosterd |
Klein bakje spekjes |
peper |
Bereidingswijze
1 | Schil de aardappelen en doe ze in een grote pan, voor de helft gevuld met water |
2 | Leg de boerenkool bovenop en zet op het vuur met de deksel gesloten |
3 | Laat ca. 20 minuten koken, tot de aardappelen uit elkaar vallen |
4 | Laat ondertussen de boter bruin worden in een pannetje |
5 | Voeg de spekjes toe aan de boter en bak een paar minuten mee |
6 | Voeg de mosterd, melk en wat peper toe aan de room en zet deze apart |
7 | Vang wat van het kookvocht op van de aardappelen als je ze afgiet |
8 | Stamp de aardappelen en boerenkool fijn en voeg de room toe |
9 | Als het te droog wordt dan kun je nog wat kookvocht toevoegen |
10 | Serveer met rookworst en jus |