Saus
Indiaas
888x bekeken
Ingrediƫnten
3 flinke uien (ui) in dunne ringen gesneden |
50 ml zonnebloemolie |
3 teentjes knoflook |
3 cm verse gember, geschild |
1 kleine wortel in stukjes |
1/4e rode paprika in stukjes |
2 tomaten of blik tomatenblokjes |
1 el (geklaarde) boter |
1 theelepel kurkuma |
1 theelepel korianderpoeder |
1 theelepel fenegriekzaad (optioneel) |
1 theelepel gerookt paprikapoeder (paprikapoeder) |
zout en peper |
Bereidingswijze
1 | Pureer de knoflook en gember met een staafmixer tot een pasta |
2 | Verwarm de olie tot het gaat bubbelen |
3 | Voeg de uien, paprika en wortel toe |
4 | Kook de groenten langzaam gaar in ca. 20 minuten. De groenten mogen lichtbruin zijn, maar niet aangebakken |
5 | Voeg de knoflook, gember en andere kruiden toe, behalve de kurkuma |
6 | Voeg nu ook de tomaten toe en genoeg water zodat alles net onder staat |
7 | Laat nog 15 minuten pruttelen op laag vuur, met de deksel op de pan. Misschien gaat het wat schuimen. Dit hoef je niet af te scheppen |
8 | Verwarm tenslotte de geklaarde boter in een andere pan en voeg de kurkuma toe. Als het verkleurd is, voeg je het toe aan de basissaus |
9 | Laat het vervolgens nog 15 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel erop |
10 | Pureer de basissaus tot een gladde massa. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe voor de smaak |
11 | Je kunt de basissaus nu gebruiken in een curry. De saus is ongeveer 4 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt de saus ook invriezen |