Basis currysaus

Saus
Indiaas
888x bekeken

Ingrediƫnten

3 flinke uien (ui) in dunne ringen gesneden
50 ml zonnebloemolie
3 teentjes knoflook
3 cm verse gember, geschild
1 kleine wortel in stukjes
1/4e rode paprika in stukjes
2 tomaten of blik tomatenblokjes
1 el (geklaarde) boter
1 theelepel kurkuma
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel fenegriekzaad (optioneel)
1 theelepel gerookt paprikapoeder (paprikapoeder)
zout en peper

Bereidingswijze

1 Pureer de knoflook en gember met een staafmixer tot een pasta
2 Verwarm de olie tot het gaat bubbelen
3 Voeg de uien, paprika en wortel toe
4 Kook de groenten langzaam gaar in ca. 20 minuten. De groenten mogen lichtbruin zijn, maar niet aangebakken
5 Voeg de knoflook, gember en andere kruiden toe, behalve de kurkuma
6 Voeg nu ook de tomaten toe en genoeg water zodat alles net onder staat
7 Laat nog 15 minuten pruttelen op laag vuur, met de deksel op de pan. Misschien gaat het wat schuimen. Dit hoef je niet af te scheppen
8 Verwarm tenslotte de geklaarde boter in een andere pan en voeg de kurkuma toe. Als het verkleurd is, voeg je het toe aan de basissaus
9 Laat het vervolgens nog 15 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel erop
10 Pureer de basissaus tot een gladde massa. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe voor de smaak
11 Je kunt de basissaus nu gebruiken in een curry. De saus is ongeveer 4 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt de saus ook invriezen